De koffie wordt met de hand geoogst en enkel de rijpe bessen worden geplukt. Daarna rusten de bessen gedurende 20 uren en ondergaan ze al een eerste fermentatie, waarna ze van hun schil worden ontdaan zonder water te gebruiken. Het resterende vruchtvlees blijft nog rond de koffieboon om het gistingsproces te starten in roestvrije tanks waarbij de temperatuur constant wordt gecontroleerd gedurende 13 uren. Vervolgens worden de bonen gewassen, om het vruchtvlees te verwijderen, met een mechanische wasbeurt die slechts kleine hoeveelheden water gebruikt. Uiteindelijk worden de bonen 7 tot 12 dagen in de zon gedroogd.
Voeg hier de belangrijkste voordelen toe die jouw bedrijf uniek en de beste maken. Vertel waarom je klanten moeten kiezen voor jouw producten of diensten en welke voordelen ze zullen krijgen nadat het product is gekocht. Schrijf je eigen tekst, maak 'm mooi en klik op Klaar.
Oorsprong
Variëteiten
Proces
Intensiteit
Smaakprofiel
Finca San Patricio (1.700m), Mogotes, Santander, Colombia
Castillo/Colombia
Washed
Medium en medium-hoog (geef uw voorkeur bij bestelling)
Lichte body, aroma van panela en kruiden, smaak van citrus met een vleugje cacao
Oorsprong
Variëteiten
Proces
Intensiteit
Finca San Pedro (1.520m), San Vincente de Chucurí, Santander, Colombia
Castillo/Cenicafe 1/Tabi
Washed Honey Natural
Medium Medium Medium
250gr / 500gr
250gr / 500gr
Deze koffie is geteeld door de familie Velandia, in micropercelen met natuurlijke schaduw van inheemse bomen, en bijbehorende gewassen zoals banaan, fique, manioc en maïs. Dat doen ze zonder het gebruik van herbiciden of pesticiden dankzij biologische bestrijding met behulp van nuttige schimmels.
Deze koffie is geteeld door de familie Perez, in micropercelen met bijbehorende gewassen zoals banaan en maïs. Deze micropercelen hebben geen schaduw nodig want dankzij de nabijheid van het natuurreservaat 'Los Yariguíes' is de streek constant bewolkt. Pedro Pablo, de oudste zoon en slechts 24 jaar oud, maakt deel uit van een nieuwe generatie boeren, die met een vooruitstrevende visie naar het platteland zijn teruggekeerd. Wat hem er heeft toe gebracht te experimenteren met processen voor het ontwikkelen van speciale koffies.
Dit alles doen ze zonder het gebruik van herbiciden of pesticiden door periodiek te oogsten, wat de kieming van ziekten, die de koffie kan aantasten, voorkomt. Gedurende het hele verwerkingsproces worden in totaal vijf handmatige kwaliteitsselecties uitgevoerd.
De koffiebessen worden van hun schil ontdaan op het einde van de dag. Het resterende vruchtvlees blijft nog rond de koffieboon om het gistingsproces te starten in tanks, waarbij de temperatuur 24 uur lang wordt gecontroleerd. Vervolgens worden de bonen gewassen ('Washed'), waarna ze gedroogd worden in de zon gedurende 5 à 7 dagen.
Smaakprofiel: hazelnoot, caramel, bloemen, appelsien
De koffiebessen worden van hun schil ontdaan op het einde van de dag. Het resterende vruchtvlees blijft nog rond de koffieboon om het gistingsproces te starten in tanks, waarbij de temperatuur gedurende 36 uren wordt gecontroleerd. Daarna worden de bonen rechtstreeks te drogen gelegd. Aangezien het vruchtvlees niet wordt weggewassen ('Honey'), heeft dit proces een langere droogtijd nodig, ongeveer 24 dagen in de zon.
Smaakprofiel: framboos, rode appel, perzik, kiwi
Deze koffiebessen worden gefermenteerd zonder te worden ontdaan van hun schil en/of gewassen te worden ('Natural'). Na ongeveer 80 uur fermentatie, wanneer de schil is uitgedroogd, gaan de bonen onmiddellijk naar de droogfase in de zon, die 30 tot 40 dagen duurt.
Smaakprofiel: ananas, chocolade, groene appel, druif
Oorsprong
Variëteiten
Proces
Intensiteit
Smaakprofiel
Oorsprong
Variëteiten
Finca San Pedro (1.520m), San Vincente de Chucurí, Santander, Colombia
Castillo/Cenicafe 1/Tabi
Finca San Pedro (1.520m), San Vincente de Chucurí, Santander, Colombia
Castillo/Cenicafe 1/Tabi
is het resultaat van het harde dagelijkse werk van twee Colombiaanse boerenfamilies, die het beste van hun land willen uitdrukken met hun koffie. Daartoe verbouwen ze enkel 100% Arabica-koffiesoorten en passen ze milieuvriendelijke productiemethoden toe.
Wij bieden ongemalen koffiebonen aan omdat dit de beste manier is om de smaken en aroma's te behouden in jouw kopje koffie.