De producenten

traceerbaarheid

Familie Velandia

Familie Perez Perea

Het kroostrijk gezin van Israel Velandia en zijn vrouw Maria Arguello bestaat uit hun vijf kinderen: Daniel (22), Willian (20), Steven (18), Fany (16) en Emerson (14) en Teresa Arguello, de grootmoeder van de kinderen.

 

De familie Velandia vertegenwoordigt een een typsiche Colombiaanse boerenfamilie: hardwerkende, eenvoudige en eerlijke mensen, trots op hun roots en op wat ze doen. In koffie hebben ze een duurzame economische activiteit gevonden die hen een stabielere toekomst geeft.


Voor Israel en Maria is het onderwijs van hun kinderen een topprioriteit. De twee oudste broers verdelen hun tijd universitaire studies online te volgen en te helpen op de boerderij. De drie jongste kinderen volgen middelbaar onderwijs op de plaatselijke school.

Finca San Patricio

Finca San Pedro

De boerderij San Patricio is gelegen in de vallei van de rivier Guaure in de gemeente Mogotes. Dit is een regio met prachtige natuurlijke landschappen waar vaak hevige stormen en stortregens zijn. Tevens creëert het belangrijke waterbronnen.

Mogotes ligt op een vruchtbaar plateau dat uitblinkt door de overvloed en kwaliteit van het water, alsook door het aangename klimaat met een gemiddelde temperatuur van 22°C. Typische streekproducten zijn: gelei van guayaba (tropische vrucht), panela (sap van riet), fique (natuurlijke vezels). De inwoners van Mogotes zijn trots op hun belangrijke bijdrage aan de geschiedenis van de nationale onafhankelijkheid.

De boerderij San Pedro heeft een bevoorrechte locatie omdat het grenst aan het bergachtig gebied Los Yariguíes, dat deel uitmaakt van de nationale parken van Colombia. Een beschermd gebied dus, waardoor het zijn inheemse flora en fauna kon behouden.
Deze boerderij is gelegen in de gemeente San Vicente de Chucurí, een streek die nationaal bekend staat om z'n natuurlijke rijkdommen en vruchtbare gronden. Tevens beroemd om de kwaliteit van zijn cacao, avocado's en zo goed als alles wat daar wordt geteeld. De gemeente is helaas ook berucht om het brute geweld vanaf het einde van de 20ste eeuw.

Pedro Pablo Pérez en zijn echtgenote Lilia Perea hebben samen 6 kinderen: Pedro Pablo (24), Paola de Pilar (22), Ángela Margarita (18), Miguel Ramón (15), Luz de los Ángeles (13) en Ángel de Jesús (10). Zij wonen allemaal onder één dak behalve Paola de Pilar die reeds haar gezin heeft gesticht op een nabijgelegen boerderij.

 

De familie Pérez is een levend voorbeeld van gezinsunie als strategie om moeilijkheden te overwinnen; want het is niet altijd makkelijk geweest voor Pedro en Lilia.


Hoewel alle gezinsleden heel uiteenlopende dromen hebben, delen ze allemaal een passie voor het platteland. Pedro Pablo, de oudste zoon, besloot na zijn studies terug te keren en heeft de boerderij omgevormd tot een duurzaam project dat een stabielere economie genereert voor de hele familie; Ángela Margarita is barista in wording en fotografe; Miguel Ramón experimenteert met bijenkorven en is standvastig om nooit of te nimmer chemische producten te gebruiken; Luz de los Ángeles heeft een passie voor koken met alles wat ze zelf telen; en Ángel de Jesús brengt graag zijn vrije tijd door in zijn eigen moestuin met ajuinen en sla, waar hij erg trots op is. Kortom de hele Perez familie is een extract van de natuur.

GALERIJ
OORSPRONG